Hirse & havre - grøt med Ris&Kokos&Mandel melk

Hirse & havre grøt

INGREDIENSER:

1 del hirse
1/3 del småkokte økologiske glutenfri havregryn
2 deler vann
3 deler ris & kokos melk (IsolaBio)
2 deler ris & mandel melk (IsolaBio)
litt salt

FREMGANGSMÅTE:

  • Kok vann med hirse, ha i litt salt
  • Ha i havregryn
  • Når det meste av vannet er fordampet, ha i melk,­ tilsett litt og litt, rør mens du tilsetter melken. Kan være lurt å fordele alt i mindre porsjoner og vente til grøten kommer til kokepunktet før du tilsetter neste porsjon av væske
  • La grøten småkoke på lav varme i ca. 35 minutter, rør av og til.

Serverings tips: Grøten smaker godt uten noe tilbehør, men du kan gjerne eksperimentere og finne ut hva du liker best ­ honing, ferske bær, kokos, sukker eller syltetøy.

Jeg synes kokos flak (eller kokosmasse) og litt skogsbær syltetøy er best!