Hirsegrøt med Ris&Kokos melk

Hirsegrøt

INGREDIENSER:

1 del hirse
2 deler vann
2 ½ deler ris&kokos melk fra IsolaBio

litt salt etter smak

 

FREMGANGSMÅTE:

  • Kok vann, ha i litt salt
  • Ha i hirse og la koke på middels varme
  • Når det meste av vannet er fordampet, ha i melk (siden grøten vanligvis lages med vanlig melk, pleier jeg ikke å ha denne i fra starten av, for å unngå at den brenner seg, men hvis du bruker soya- eller rismelk, er jeg sikker på at melken kan tilsettes når som helst)
  • La grøten småkoke på lav varme i ca. 30 minutter, rør av og til. Jo lenger det koker, jo tykkere bli grøten.

Bruk det du liker best på toppen – linsefrø, kokosnøtt, nøtter, rosiner, smør, honning, syltetøy – eller spis grøten som den er – det smaker godt uansett!

NB: Hvis du koker hirse med vann i forholdet 1:2, kan du bruke det som tilbehør til middag i stedet for ris, pasta eller poteter.

Hirse er en liten, rund kornsort som har blitt brukt i tusenvis av år. Den er veldig motstandsdyktig mot hardt vær og spiller en stor rolle i mange kulturer, som for eksempel i Russland, Afrika, Kina og India. Kornet er gult og inneholder mye protein, fiber, jern, magnesium og kalium. På grunn av det høye næringsinnholdet, blir hirse ofte brukt til den første babygrøten.

Hirse er glutenfri og inneholder silica, som holder skjelettet fleksibelt under aldringsprosessen. 
(www.matmagi.no)