Tamaras Havrekake

Havrekake med skogsbær syltetøy

INGREDIENSER:

200 gr           smør
2                    egg
100 gr            rørsukker
ca 750gr       havregryt (jeg foretrekker lettkokt da kaken                                        holder bedre sammen)
ca 500 ml     skogsbær syltetøy (eller rabarbra / eplemos                                        med litt sukker og kanel ol)

FREMGANGSMÅTE:

  • Smelt smør, tilsett sukker og rør til søkker blir smelter i smøret.
  • Tilsett egg og blant alt godt sammen
  • Ha i havregryn. Deigen skal være smuldrende men allikevel kunne klemmes sammen.
  • Del all deigen i to. Fordel den ene delen jevnt på et ark bakepapir i firekant ca 30 x 30 cm (lettere å bruke bakeform (dekket med bakepapir) eller rund kakeform (ca 35 cm i diameter)). Trykk godt på bunnlaget slik at det blir kompakt og tett.
  • Ha syltetøy over og fordel jevnt.
  • Fordel resten av deigen over syltetøy og klapp lett over slik at kaken blir kompakt.
  • Sett kaken inn i ovnen på 220 degC for ca 24 min (følg med og ta ut når den blir solbrunt)
  • Vent til kaken kjøles ned og skjær i stykker du vil ha.
     
    Kan spises i minst to uker (oppbevar i kjøleskap) etter baking. Godt som snack eller til en kopp kaffe eller té. Kan også serveres med is eller krem :)
    Nyt den og eksperimenter med ulike smaker.